Interview met bruid Linda Hoogestijn-Opstal

Weird Closet bruidsmode is sinds drie jaar een begrip in Haarlem. Verschillende bruiden hebben hun ideale trouwjurk zelf mogen ontwerpen en wij zijn benieuwd hoe het nu met ze gaat. Hoe kijken zij terug op deze bijzondere dag en de aanloop ernaartoe? Vandaag vertelt Linda (45) over haar herinneringen. Linda: “De passessies waren spannend en ook zeer gezellig. Niks massaal, echt één op één“.. 

 

GELUKKIG GETROUWD
Mijn naam is Linda Hoogestijn-Opstal. Ik ben 45 jaar, woonachtig in Hillegom en moeder van een zoon Thomas (14). Sinds 24 juni 2017 ben ik zeer gelukkig getrouwd met Geert Hoogestijn. Ik heb altijd geroepen: “Ik ga nooit trouwen!” Tot ik Geert leerde kennen en het aanzoek kwam. Het aanzoek is misschien niet romantisch qua ambiance, maar wel qua gevoel. Het was gewoon thuis in de keuken. Ik een glas limonade en Geert een whiskey. Het mooie van zijn aanzoek was toch echt de emotie in zijn stem en de tranen in zijn ogen.

“Als je de jurk laat ontwerpen, dan is het zo als je wilt en perfect op maat gemaakt.”

 

BIJZONDERE KLEURENCOMBINATIE 
Het soort jurk wat ik wilde en dan met name de kleurencombinatie was niet echt standaard. Daarnaast ben ik een grote vrouw, dus mijn kledingmaat is ook lastiger te verkrijgen. Daarbij kwam ook nog dat er bij veel bruidswinkels al ruim van te voren een jurk uitgezocht moest worden en daar was ik wat laat mee. Ook ben ik het type niet voor het “Say Yess To The Dress” gedoe. Als je de jurk laat ontwerpen, dan is het zo als je wilt en perfect op maat gemaakt.

ALLES IN GOED OVERLEG 
Hoe leuk is het als je een jurk welke je via internet qua model gevonden hebt, kan laten maken in de kleuren die je zelf graag wilt. Wat ik al zei is alles op maat gemaakt en alles in goed overleg gedaan. Daarnaast geeft Daniëlle fijne aanvullingen. De passessies waren spannend en ook zeer gezellig. Niks massaal, echt één op één. Ook het contact via de mail was zeer persoonlijk en ontspannen.Het enige wat voor mij even wat minder was en dat kwam met name omdat je toch wel zenuwachtig bent, is als de planning niet helemaal loopt zoals verwacht. Ik kan me nog herinneren dat er onverwachts een onderbezetting was in het atelier. Dat zorgde voor wat vertraging, maar achteraf was de jurk nog ruim op tijd klaar. Nog knap met zo’n klein groepje medewerkers!

MIJN HERRINNERING 
Mijn trouwjurk was verbluffend mooi, niemand van onze vrienden had deze prachtige jurk verwacht. Nu moet ik eerlijk bekennen dat dit de eerste keer was dat ik een jurk droeg. De jurk zat als gegoten! Ik voelde me apetrots, een echte bruid. De trouwdag was niet standaard. Omdat wij bijzondere wensen hadden hebben we heel wat heen en weer contact gehad met de gemeente voor toestemming. Gelukkig werkte deze goed mee! Ik had de avond voor de bruiloft bij mijn ouders in Vogelenzang geslapen. Geert en Thomas hebben met een Amerikaanse schoolbus onze daggasten opgepikt bij de verzamelplaats. Daarna zijn ze mij en mijn ouders op komen halen.

PERFECT VOOR ONS
We trouwden thuis. We zouden de ceremonie in de achtertuin doen, echter zagen we vroeg in de ochtend dat het weer niet best was. De versiering die we voor de tuin hadden ingekocht en deels gemaakt hebben we toen met behulp van Thomas en lieve vrienden in de woonkamer gehangen. Alle meubelen moesten aan de kant. We hadden dertig daggasten uitgenodigd en die moesten wel binnen kunnen zitten natuurlijk. Op het moment van trouwen zelf om 13.30 uur was het prachtig weer, dus lekker knus en warm in onze woonkamer.

Onze ambtenaar van de burgerlijke stand was een goede vriendin van ons. Zij had de opleiding hiervoor gedaan. Na de intieme ceremonie zijn we met z’n allen de bus weer ingegaan. De gasten werden afgezet bij de feestlocatie en wij zijn nog doorgereden naar mijn schoonvader van negentig jaar oud. Hij kon er zelf niet bij zijn, dus zijn we naar St. Jacob in de Hout gereden. De fotograaf heeft daar nog mooie foto’s van ons gemaakt. Daar vandaan zijn we ook naar de feestlocatie gegaan, ondertussen waren daar ook de avondgasten gearriveerd. We hebben geproost, heerlijk met z’n allen daar gegeten en toen zij we de dansvloer op gegaan.

“Weird Closet is heel persoonlijk.”

TIPS VOOR AANSTAANDE BRUIDEN
Zoek voorbeelden op internet, of teken jouw droomjurk. Stuur een mail naar info@weirdcloset.nl en maak een afspraak. Dit was mijn manier en dat resulteerde in een super toffe jurk. Het is een aanrader om bij Weird Closet een bruidsjurk te ontwerpen, omdat je een prachtige jurk kan maken. En eerlijk is eerlijk, de prijs maakt ook hier een doorslag in. Betaalbaar en zeer klantvriendelijk. Weird Closet is heel persoonlijk. Jullie zijn zelfs nog bij mijn ouders thuis de jurk komen brengen, hoe speciaal is dat. Het kleinigheidje wat jullie me als afsluiting nog mee gaven bewaar ik bij al mijn andere trouwspulletjes.


Weird Closet bruidsmode wil Linda bedanken voor haar verhaal. Wij vinden het onwijs leuk om te lezen hoe haar speciale dag was. Zelfs bijna een jaar naar dato blijft het een feest der herkenning en oordeel zelf maar, de prachtige jurk past perfect bij Linda. Dit is iets wat wij belangrijk vinden, want elke bruid is uniek!